top of page
Zonne-energie

Energiemanager

Wij zoeken een analytisch energiemanager.

Weet jij precies wat er op de energiemarkten gebeurt, ben je gek op puzzelen en maak jij er een sport van om alles uit de markt te halen? Wil je niet alleen handelen in energie maar wil je ook graag daadwerkelijk aan de knoppen zitten?

 

Ons prachtige familiebedrijf Seasun gevestigd in het Zeeuwse Kapelle kweekt al vele jaren kwalitatief goede tomaten en paprika’s voor diverse supermarkten en met trots brengen we op deze manier gezonde voeding bij de mensen thuis.

Hierbij speelt energiemanagement een zeer belangrijke rol en daarom zijn we op zoek naar een:

 

Een analytisch energiemanager

 

Wat wordt jouw uitdaging?

Door middel van grootschalige toepassing van warmtekrachtmotoren (WKK) produceren wij  warmte, elektriciteit en CO2 om onze gewassen te telen. Daarnaast wordt er in de kassen LED-groeilicht toegepast en zijn er PV-systemen aanwezig. Onze afdeling energie-transitie is projecten aan het voorbereiden voor toepassing van onder meer industriële warmtepompen, E-boilers en industriële restwarmte.

Binnen deze setting  ben jij verantwoordelijk voor het economisch-financieel optimaliseren van onze huidige en toekomstige energie-productiemiddelen. Dat start met het uitstippelen van het (duurzaam)energiebeleid voor de komende jaren en eindigt met het tunen van de energieportfolio op minutenniveau.

 

Jij mag je bezig gaan houden met deze puzzel en gaat onze (ver)koopstrategie per jaar, per maand per week, per uur en per minuut vorm geven. Je bent bekend met de diverse termijnmarkten, de Epex-markt, de Intradaymarkten en diverse noodvermogenmarkten en/ of jij wil je hier graag (verder) in verdiepen.

 

Elke ochtend bepaal je op grond van de geprognosticeerde warmte- en elektriciteitsvraag in de kassen welke productiemiddelen er op enig moment het beste ingezet kunnen worden. Of moet er energie ingekocht worden? Hierbij analyseer je de energiemarkten op korte termijn, maar je hebt ook afstemming met de teeltafdeling. Dit alles om een zo’n optimaal economisch resultaat te bereiken. Ook sta je in nauw contact met onze energiebeheerder in relatie tot de beschikbaarheid van de diverse energie-productiemiddelen. De inzetstrategie kan in de loop van de dag verder verfijnd worden als gevolg van gewijzigde markt- omstandigheden.

Ook is jouw taak om de energieportfolio van ons bedrijf op de middellange en lange termijn verder vorm te geven door het innemen van posities op de diverse termijnmarkten. Hierbij dient zeker voor op de langere termijn rekening te worden gehouden met de verdere verduurzaming van ons bedrijf. Indien benodigd laat jij je extern adviseren. Daarnaast ben je nauw  betrokken bij onze contacten met onder meer energiebedrijven en netbeheerders.

 

Je bent als energiemanager een spil van het bedrijf. Mede door jou kan Seasun op een dynamische en bedrijfszekere wijze haar stappen in de energietransitie maken. Samen met één of twee collega’s wissel jij weekenden af om ook dan de energie-productiemiddelen zo optimaal mogelijk in te zetten en actie te ondernemen wanneer nodig.

 

 

Dit ben jij:

 • HBO werk- en denkniveau;

 • Analytisch en strategisch sterk;

 • Affiniteit met (high-tech) tuinbouw en de energiemarkten;

 • Teamspeler;

 • Stressbestendig;

 • Communicatief vaardig in het Nederlands en Engels.

 

Wij bieden jou:

 • Een afwisselende werkomgeving waarbij iedere dag weer anders is;

 • Aantrekkelijk salaris tussen de € 3.000,- en € 5.500, bruto afhankelijk van jouw opleiding en ervaring en op basis van fulltime;

 • Je pensioenpremie wordt 100% door ons betaald;

 • 25 vakantiedagen (op basis van fulltime);

 • 8.33% vakantiegeld;

 • Telefoon + laptop;

 • Compensatie dag na werken in het weekend;

 • In de pauze onze eigen, vers uit de kas, tomaat op brood.

 

Is dit jouw uitdaging?

Dan nodigt Seasun jou graag uit om te solliciteren.

Stuur je sollicitatie naar sollicitatie@seasun.eu. Heb je vragen? Neem dan contact op met Doenja Bleijie (0113-347000).

 

Seasun: jouw nieuwe werkgever?

Het familiebedrijf Seasun (www.seasun.eu) is in 1941 opgericht in de regio Utrecht en sinds 2000 gevestigd in het Zeeuwse Kapelle. Hier hebben we 63 hectare bebouwd met kassen, waarvan 13 hectare belicht. Zo kunnen we het hele jaar rond heerlijke tomaten en paprika’s telen. Naast het telen hebben we ons gespecialiseerd in verpakken van onze producten in een volledig geconditioneerde verwerkingshal. Hier worden onze producten verpakt volgens de gevarieerde wensen van onze klanten. Onze vaste kern personeelsleden bestaat uit ongeveer 45 loyale medewerkers. In het hoogseizoen groeit onze organisatie, door de flexibele schil in de hal en de kassen, tot ongeveer 600 personeelsleden.

Sollicitatie Energiemanager

Kom jij bij ons werken? Graag vernemen we van je! 

 

Vul hier het formulier in zodat we z.s.m. contact met je op kunnen nemen.

Solliciteer hier
Motivatie uploaden
CV uploaden
bottom of page